Literatuur en Geneeskunde

Ziekte door andere ogen/Disease through other eyes

Cursussen op locatie

Let op: Deze informatie wordt op 1 november 2021 vernieuwd met het aanbod in 2022. Even geduld nog!

In veel medisch-literaire romans speelt de plaats van de roman een grote rol. Wat is dan mooier dan het beleven van een roman op de locatie waar die zich afspeelt? Om die reden bieden wij sinds 2014 Cursussen op locatie aan. Meestal is er ’s morgens les en gaan we ’s middags naar interessante plaatsen in de stad in medisch-literaire wandelingen. Er zijn cursussen van 3 dagen en cursussen van een week. Het aanbod wordt voortdurend vernieuwd.
Veel van deze cursussen zijn nu een aantal keren gegeven. Zij zijn nu beschikbaar op afspraak, waarbij we een minimum aantal van 10 en een maximum aantal van 25 deelnemers hanteren. Als U geintereseerd bent neem dan contact op, er is veel bespreekbaar. Op dit moment zijn de volgende cursussen op afspraak beschikbaar. Telkens ziet U daarbij een link naar een pdf met een uitgebreide beschrijving.

1 Thomas Mann cyclus
De Toverberg in Zürich en Davos. Hier is de pdf van 2020 met meer info.
De Buddenbrooks in Lübeck. Hier is de pdf van 2020 met meer info.
Dr Faustus in München en Polling. Hier is de pdf van 2020 met meer info.

2 Thomas Bernhard
De lijdensweg van Thomas Bernhard in Salzburg. Hier is de pdf van 2020 met meer info.

3 Steden
Ziekte en verval in Venetië. Hier is de pdf van 2016 met meer info.
Ziekte en waanzin in Wenen. Hier is de pdf van 2020 met meer info.
Patient in Parijs. Hier is de pdf van 2020 met meer info.

2021
In 2020 moesten alle cursussen vanwege de COVID situatie worden afgelast. Maar gelukkig kunnen we in  2021 de draad weer oppakken. We beginnen van 22 – 28 Augustus met de uitgestelde cursus in Lissabon. Hier is de voorlopige inhoud. Voor deze cursus zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, u kunt zich tot 1 juni 2021 opgeven. Met de draad oppakken bedoelen we ook de voorbereiding van nieuwe cursussen. We beginnen met een cursus in Triëst, die naar wij hopen in het najaar van 2022 kan worden aangeboden. Daarna richten wij ons op Londen en Berlijn.

Laatste update:

© 2021 Literatuur en Geneeskunde

Thema door Anders Norén