Literatuur en Geneeskunde

Ziekte door andere ogen/Disease through other eyes

Amsterdam UMC Poëzieprijs

Binnen VUmc bestaat een jarenlange traditie om aandacht te besteden aan de relatie tussen literatuur en geneeskunde. Reflectie op het handelen van artsen en verpleegkundigen is hierbij het achterliggende doel. VUmc is in 2014 gestart met een jaarlijkse poëzieprijs rond het thema ziekte en gezondheid: de VUmc Poëzieprijs.

Deze prijs is na de fusie van VUmc en AMC voortgezet als de Amsterdam UMC Poëzieprijs. Het moment van bekendmaking zal verschuiven van het najaar naar het voorjaar.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De beste gedichten worden beloond met geldprijzen, €1000,- voor de winnaar, €500,- voor de tweede prijs en €250,- voor de derde prijs, en met opname in het jaarlijkse literatuur en geneeskunde-boek. Iedereen mag een ongelimiteerd aantal gedichten inzenden.

Amsterdam UMC Poëzieprijs 2021

Het thema van 2021 is: De patiënt

Normaal gesproken volgt na het thema een toelichting, maar dat is bij dit thema niet echt nodig.

Jury
De jury wordt op 1 september 2020 bekend gemaakt.

Uitreiking
De bekendmaking van de prijswinnaars van de Amsterdam UMC Poëzieprijs gebeurt tijdens het symposium Literatuur en Geneeskunde, dat op donderdag 15 april 2021 plaatsvindt.

Inzenden
Er kan tussen 1 september en 1 november oktober 2020 gedichten worden ingestuurd, voorzien van naam en adresgegevens. Het adres is:  info@literatuurengeneeskunde.nl.
Let op! Op mails die voor 1 september worden gestuurd wordt pas na 1 september gereageerd!

Reglement
Download Pdf

Eerdere edities van de VUmc Poëzieprijs:
VUmc Poëzieprijs 2014
VUmc Poëzieprijs 2015
VUmc Poëzieprijs 2016
VUmc Poëzieprijs 2017
Amsterdam UMC poëzieprijs 2018
Amsterdam UMC poëzieprijs 2020

© 2020 Literatuur en Geneeskunde

Thema door Anders Norén